Galerie šéfkuchařů

Revue pro Hotel a Restaurant představuje zkušené i mladé šéfkuchaře
z České republiky i ze světa.

V jejich portrétech se ptáme na jejich názory na gastronomii, zkušenosti, snažíme se je představit nejen jako kuchaře, ale i jako osobnosti a zajímavé lidi.
Od roku 2004 se na našich stránkách prezentovali:

Chef Restaurant Prezentace
Zdeněk Voznica Hotel Atom, Ostrava Králík na cibuli, bílém víně, houbách a bylinkách
František Uhlíř Trilobit Studené rybí variace,
Plněná kachní prsa
Miroslav Kubec InterContinental AKC ČR
Roman Paulus Hilton Dušená volská oháňka s lanýži
Vito Mollica Allegro, Four seasons Risotto se šafránem
Dušan Jakubec Flambée Srnčí na pomerančové esenci s kachními foie gras
František Janata (SK) Slovenská reštaurácia Bratislava Pěna z uzeného pstruha, Variácie mäsitých pníkov,
Dezert z plněných bramborových taštiček
Jiří Štift Alcron Radisson SAS Mořský ďas s rozmarýnem
František Škůrek Hotelová škola
Mariánské Lázně
Story
Jaroslav Sapík U koně, Klokočná Králík na portském víně
Miroslav Bísek Korkový dům Paella valenciana
Mohamed Keddan (ALG) El Centro Chobotnice na galicijský způsob
Patrik Dočekal Palác Kinských Jehněčí kýta
Ladislav Douša Holiday Inn Panenka na špenátovém lůžku s italským risottem
Ferran Adria (SP) El Buli Molekulární kuchyně
Heston Blumental (GB) Fat Duck Story
Jo Nelissen (B) Saint Amour, Bruggy Foie gras na tři způsoby
Petr Hajný U Závoje Jehněčí kýta, fenyklové pyré, zeleninové kuskusové krokety
Marek Ort Golf Restaurant Hodkovičky Mořský vlk na bylinkovém másle
Miroslav Chytil U Chytilů, Dubňany Moravská zabíjačka
Otto Kokoszynski Restaurant Harmonie,
Atom Ostrava
Telecí svíčková v bylinkové krustě,
Lasagne s artyčoky a lanýži
Branislav Križan (SK) Hotel Matyšák Bratislava Jelenní steak na čokoládové omáčce
Jan Všetečka Kampa park Bocusse d´Or
Émile Jung (F) Au Crocodile, Štrasburg Story
Petr Kulíšek Pawlik-Isis, Františkovy Lázně Lázeňské dietní menu
Gordon Ramsay (GB) MAZE / Hilton Kachna na dvojí způsob, pyré
z červeného zelí
Stanislav Zukal Makro Cash&Carry Svatojakubské mušle, Argentinská roštěná s čerstvou salsou a rizotem s liškami, pitahaya + kávová espuma
David Diaz Delgado (SP) Medicom Pěnové gazpacho a petrželovým kaviárem z textur,
Paella marisca, Crema catalana
Radek Chlup Hotel Regina Tuňák s grilovanými krevetami na lehkém zeleninovém salátu
Jiří Král Francouzský restaurant,
Obecní dům
Panenka z mladého prasátka na bylinkách a hříbcích,
Vinný sabaion ze sektu gratinovaný s ovocem
Jan Pípal Sheraton Praha Grilované obří krevety na rýžových nudlích, sauce beurre blanc
Marek Hrdina Restaurant Pod Věží Kroupové rizito se svatojakubskými mušlemi,
Telecí vídeňský řízek s lehkým salátem
Vlaďka Příhodová Grandhotel Pupp Ořechový koláč
Helena Tonková (SK) Zámek Topoľčianky Zeleninové košíčky s filátkem ze štiky, Srnčí medailonky v pórkovém balíčku, Jehněčí hřebínek se šunkovým nákypem a omáčkou
z medvědího česneku, Jahodový pohár s dvojím krémem
Gualtiero Marchesi (I) ALMA Scuola di Cucina L´atto unico
Luciano Tona (I) La Fermata e Alma Story
Marek Purkart Zátiší group, Mlýnec Moderní staročeská bramboračka
Dušan Raninec Šupina a šupinka Pražený okoun na bylinkách
Michal Göth U Kastelána, Brno Pošírovaná prsíčka kukuřičného kuřete s vlažným salátem
Michaela Peters (F) Auberge du Parc
Carola, Ribeauvillé
Bílá treska s chřestovým rizotem
a langustinovou omáčkou
Miro Bogdanović (CRO) Arkada Podstrana, Split Dalmátská kuchyně
Karel Matyáš Chorvatský mlýn,
Praha – Horoměřice
Chobotnice v pece, černé rizoto
Sergio Guerreros (ARG) El Asador, Praha – Hrnčíře Entrecote steak s omáčkou chimichuri, dezert Nube de los Andes
Vladimír Honzák La Gare, Praha Escargots á la Bourguignonne – šneci po burgundsku
Jan Pýcha Tvrz, Průhonice Pošírované filátko ze pstruha
s bramborovým tartarem,
povidlové taštičky s makem.
Leonardo Accorsi (I) Al Dente, Praha Carpaccio di mele, Linguine con code di gambero e lardo senese
Jacques Genin (F) Fondeur en chocolat, Paris Paris brest
Nathaya Kaewphoopha (THA) Restaurant NOI, Praha Tom Kah Koong,Pad Thai Kai,Yam Neur Yang
Petr Cibulka Grand Moravia Lednice Chlodnik se sférickou mozzarellou
Alexandr Ludvík Grand Moravia Lednice Konfitovaná kachna s křenovou omáčkou a kynutým knedlíkem
Martin Weiler (A) Gasthaus Weiler, Laa an der Thaya Dýňová krémová polévka, Dušená hovězí líčka s celerovým pyré a restovanou zeleninou, Jablečný podzimní koláč
Radek Solanský Hotel Abácie, Valašské Meziříčí Valašská vánoční houbová polévka, Kapr na modro
Reine Sammut (F) Auberge La Feniére, Cadenet, Provence Ragout ze zelených fazolek s chřestem a lanýži, Zapečený lilek
s rajčaty a starým parmezánem
Robert Burian Olivier, České Budějovice Spaghetti alla Chitarra s mušlemi svatého Jakuba a krevetami, Créme brulée
Lukáš Pohl, Brooke Dennis (USA) Hospoda, New York, USA Roasted Cauliflower Soup, Roast rabbit leg in a cream sauce, Rebarborový drobenkový koláč
s tvarohem a zmrzlinou z bílého chřestu
František Sigmund Hotel Ryšavý, Vémyslice Konfitované vepřové ouško jako hors d’oeuvre, kachní prsa s višňovou redukcí a šafránovým bramborem
Jaroslav Zahálka MOOD, Praha Hovězí svíčková sous-vide
s hráškovým pyré, rozmarýnovým olejem a parmezánem
Jaroslav Havel Cappuccini, Praha – Kolovraty Tuňák s houbovým risottem
a omáčkou ponzu
Krisztián Pásztor (H) Café New York, Boscolo Praha Dýňová krémová polévka se šunkovým chipsem, Kachní prsa
s mladou zeleninou a polentovým koláčkem
Hannes Sattler (A) Sattlerhof, Sernau, Gamlitz, Rakousko Předkrm z kapra a sumce
s červenou řepou a kukuřičnou krémovou polévkou, Dušená telecí líčka a telecí kýta s pyré z dýně, kukuřice a zelené petrželky
Philippe Mille (F) Domaine Les Crayeres, Reims, Francie Humrový koláček s kaviárem
a omáčkou z champagne, Svatojakubské mušle s celerovo-lanýžovým rizotem
Pavel Veltruský Salabka, Praha – Trója Králičí hřbet na estragonu s fava fazolemi
Pavel Kachyňa Vinařský dům Skoupil Risotto ai pomodori secchi e rucola
Pavel Buchwaldek Zlatá Praha, InterContinental Prague Bylinkové noky z odpalovaného těsta s máslovou emulzí, Black pudding, fava fazolky, bramborová kaše
David Koudela Restaurace Korok, Těšany Mladá berbera s vídeňským zelím
a karlovarským knedlíkem
Michal Paulík Nuance hotel Rott, Praha Zauzený filet ze sumce s bylinkovými kroketami a beurre blanc, Jehněčí ramínko
s mangoldem, pyré z pečených brambor, avokádové chutney, omáčka z divokých třešní
Petr Majer Aquarius Černošice Marinované kuřecí supreme na smetanové kapustě s restovanými cherry rajčátky, Thaifusion – čerstvé chilli nudle s krevetami na žlutém kari
Karel Abrhám Čaba Plzeň Srnčí hřbet s houbovou omáčkou
a škvarkovou mamaligou, mušle se šafránem v jemné omáčce se smetanou a vínem
Péter Holes (H) Restaurant Baldacci, Chateau Belá Mouse de foie gras s fíky a želé
z ledového vína, Maďarský pörkölt z prsíček kukuřičného kuřete, Medailonky ze srnčího hřbetu na marinované červené řepě sous-vide s redukcí z Alibernetu
Libor Krušinský Restaurant Pod Lesem, Jíloviště Entrée de noix de St. Jacques, Krokety foie gras s fíkovými chutney, Humří bisque se zauzeným mouse z tresky a humra, Plaque de chocolat
Petr Prokeš Slunečnice Brno Sváteční koprovka s dušeným hrudím a žemlovým knedlíkem, Domácí máslová vánočka

Revue pro Hotel a Restaurant sleduje trendy, mimořádné výkony, kuchařské soutěžní úspěchy. Dejte o sobě vědět i vy!