Vážení čtenáři,
na této stránce Vám představujeme obsah čísel našich časopisů, které vyšly v roce 2009. Starší čísla počínaje ročníkem 2003 si můžete prohlédnout v rubrice ARCHIV.
Přejeme Vám i sobě, aby se Vám výsledky naší práce líbily.
redakce
Zpět na stránku s nejnovějšími čísly.
Právě vychází číslo 6/2009. Od 9. prosince přináší mimo jiné tyto hlavní materiály:
|
|
Nesem vám noviny … zní z amplionů v marketech a občas i z rádia v tenhle předvánoční čas. Neseme vám je už dvacátým rokem a jistě se mezi vámi najdou pamětníci, kteří mají magazínu Revue pro Hotel a Restaurant mají plnou řadu v polici. Je to již celá jedna generace, kterou provádíme světem vína a gastronomie, jíž přinášíme z první ruky ty nejlepší zprávy o úspěších našich vín na světových soutěžích, které přibližujeme sommeliérské umění na soutěžích i v restaurantech. Děláme to rádi. Revue pro Hotel a Restaurant / SOMMELIER je nejstarším časopisem pro znalce vína a milovníky dobré gastronomie na československém a později českém i slovenském trhu.
Milí čtenáři - jste ti, pro něž časopis děláme.
Milí inzerenti - jste ti, k jejichž budoucímu prospěchu magazín vydáváme.
Za redakční kolektiv, stálé spolupracovníky i náhodné přispěvatele Vám všem přeji hodně zdraví a štěstí, radostné Vánoce a hodně radosti z dobré gastronomie, kvalitních vín a zajímavého čtení v roce 2010. Na zdraví!
Iva Kováříková, vydavatelka
|
Čtyři strany vánočních tipů
Sommelierské soutěže: Trophée Bohemia Sekt a Burgundský hrozen
Champagne: Grand Jour de Champagne Prague, Alfréd Gratien, muzeum Champagne Bernard Launois Pére & Fils, Champagne Philippe Brugnon a Bratrstvo zlaté šavle
Světové soutěže vín: awc-vienna včetně výsledků, TERRAVINO Izrael - podrobná reportáž
La Caoba - Víno jako mahagon
Morava: Vinařství Croy, Vinařství Karel Válka
Školní statek v Bordeaux
Rakousko: 20 let Blaufränkischland
Maďarsko: Huba Szeremley
Bednáři a vinaři v Bulharsku
Praxe: Na návštěvě u ing. Andrei Pfeffer-Ferklové v Puppu, Horké nápoje na zimu
Galerie šéfkuchařů: Vlaďka Příhodová (Pupp), Jan Pípal (Pod Věží)
Novinka: Včelovina - slovenská prémiová medovina
Kapitoly z historie piva: Pivovarské vánoce
Autotest: Škoda Yeti
|
Právě vychází číslo 5/2009. Od 29.10. přináší mimo jiné tyto hlavní materiály:
|
|
Reportáží ze slavných šampaňských domů - Nicolas Feuillatte, Charles Heidsieck, Piper-Heidsieck a Louis Roederer vás zveme k návštěvě svátku pro všechny milovníky šampaňského vína - festivalu Grand Jour de Champagne 5. - 7. 11. v Obecním domě v Praze.
Těžiště tohoto čísla je ale u nás doma na Moravě - navštívili jsme několik zajímavých vinařství na Mikulovsku, byli jsme ve Znojmě. A k tomu menu pěti vinařství v rakouském Golsu.
|
Téma čísla - za vínem po Mikulovsku:
Vinselekt Michlovský
Wine Dietrichstein
Vinařství Volařík
Vinařství Marcus
Vinařství Novosedly Vinofol
Chateau Lednice
Festival Znojemský Hrozen
Champagne: Nicolas Feuillatte, Charles Heidsieck, Piper-Heidsieck a Louis Roederer
Rakousko: Gols
Galerie šéfkuchařů: Jan Pípal
Pivovarské oslavy svatého Václava
Kapitoly z historie piva: Jak se rodí sud
Nový Cognac pro znalce
Autotest: Autoshow Praha
|
Číslo 4/2009 v rozsahu 68 plnobarevných stran vychází 9. září 2009. Přináší mimo jiné tyto hlavní materiály:
|
|
Věříme, že jste si o prázdninách dobře odpočinuli a nabrali nové síly. Budete je potřebovat! Začala sezóna burčáků - tak honem vyměnit krev!
Ani my jsme nezaháleli a připravili jsme vám pestré číslo plné reportáží z celého světa včetně exkluzivního tématu čísla - Kanady - a navíc jednu úplnou novinku: Úřadující sommeliérský mistr Tomáš Brůha vám vám v úvodním dílu nové série Škola sommeliérského umění předvede správný servis sektu a my na oplátku přinášíme jeho portrét v Galerii sommeliérů.
|
Mezinárodní soutěže vín:
awc-vienna, Vinagora Maďarsko, Festival Frankovek v Rači
Česká nominační soutěž v Kutné Hoře
Nový vinařský zákon na Slovensku
Král vín České republiky
In Vino - vinařství XXI. století
Weninger - BIO musí chutnat
Vína z Apulie
Největší v Izraeli: Carmel Winery
Jihoafrický festival vín Stellenbosch
Téma čísla: Kanadská vína a vinaři
Galerie šéfkuchařů: Jiří Král
Oslavy svatého Vavřince
Nová serie mycích systémů Winterhalter
Kapitoly z historie piva: Bednáři
Káva: McCafé, Kraft foods, Segafredo
Země živitelka a ceny Klasa
Autotest: Kia SOUL
|
Číslo 3/2009 v rozsahu 72 plnobarevných stran vychází 3. července 2009. Přináší mimo jiné tyto hlavní materiály:
|
|
Pozvánka:
Začínají prázdniny, doba dovolených a dovolených hříšků proti dietám a režimům. Užijte si grilování, lahůdek, inspirujete se třeba u šéfkuchařů tohoto čísla, otevřete si k nim dobré víno, sekt, šampaňské, nebo si načepujte sangríu, o níž v čísle píšeme.
A přečtěte si celý časopis. Máte z čeho vybírat! Přejeme slunečnou dovolenou a krásné prázdniny. Na zdraví!
|
Mezinárodní soutěže vín:
Mistrovství Rosé v Cannes
Sélections Mondiales des vins Canada
Selezione del Sindaco
Vino Ljubljana
Mistrovství v sabráži, Prušánky
Výstavy a veletrhy:
Víno&Destiláty, Valtické vinné trhy, Mikulovské vinné trhy
Tipy na prázdniny:
8 stran o Znojemsku, 4 strany o Čejkovicích, tipy do Štýrska
Ludvík Maděřič
Fotoreportáž z vinařského zájezdu do Izraele
Galerie šéfkuchařů: Radek Chlup a David Diaz Delgado
Interlacto pro gastronomii
Nové mycí systémy Winterhalter
Kapitoly z historie piva: Pivo a zdraví
Tipy na prázdniny:Dovolená v Tatrách nebo v Piešťanech, čepovaná sangría z BMC pro vaši restauraci i party, káva Segafredo
Autotest: Mercedes Viano po pěti letech
|
Číslo 2/2009 v rozsahu 72 plnobarevných stran vychází 22. dubna 2009. Přináší mimo jiné tyto hlavní materiály:
|
|
Pozvánka:
Nezapomeňte, že 28. - 30. dubna, tedy dříve, než v minulých letech, se v Průmyslovém paláci pražského Výstaviště v Holešovicích koná veletrh Víno&Destiláty 2009. Požár sice zničil levé křídlo, ale veletrh se jen zrcadlově obrátil, takže letos budou expozice ve střední hale a pravém křídle. Náš stánek najdete ve střední hale pod číslem 128. Srdečně vás zveme!
|
Pozvánka na Valtické vinné trhy 2009
Vinalies Internationales Paris 2009
Moravská vinařství: Sonberk, U Kapličky, Šlechtitelská stanice vinařská, Znovín Znojmo
Premios Zarcillo a další velký úspěch
Vinitaly
Vinum Juvenale
Noblesní vína Ad Vivum
Rakousko - Robert Parker a F.X. Pichler
Bordeaux - St. Emilion
Izraelská vinařství: Velká trojka
Kalendář vinařských akcí na Moravě
Galerie šéfkuchařů: Stanislav Zukal
Maxxium se mění na Rémy Cointreau Czech Republic
Kapitoly z historie piva: Žena a pivo kdysi a dnes
Pivo: Zdravotní aspekty, prezentace v Bruselu
Ryby na našem stole
Autotest: Ford Transit Combi
|
Číslo 1/2009 v rozsahu 72 plnobarevných stran vychází 23. února 2009. Přináší mimo jiné tyto hlavní materiály:
|
|
Téma čísla:
Nový ročník začínáme pozvánkami na veletrhy Vinex do Brna a Víno&Destiláty do Prahy, stejně jako do Valtic na návštěvu právě otevíraného Salonu vín 2009.
Velkou reportáž čísla tentokrát věnujeme Františkovým Lázním. Atraktivně tu žije současnost, ale možná se jakoby mimoděk dozvíte informace, které by vás jen tak nenapadly. Nám se to při pohledu do relativně nedávné historie povedlo!
|
Salon vín České republiky 2009
Rodinné vinařství Pavel Binder
Patria - nejen vína z Kobylí
Vinařství Štěpán Maňák
Slámovka podle Drápala
Rakousko - kaleidoskop informací
Vína Azorských ostrovů
Víno pro Královnu Ažbětu II.
Izraelská vinařství od Judeje po Golany
Severa&Slíva - filmová vína
Velká reportáž: Františkovy Lázně
Galerie šéfkuchařů: Gordon Ramsay
Galerie šéfkuchařů: Petr Kulíšek
Kapitoly z historie piva: 50 let Pivovarského muzea
Pivo: Pivovarský dvůr Purkmistr
Grand Opening hotelu Buddha bar
|
|
|
|
|